Mijn Onderwijs blog
De eerste stappen

​Hoi lezers.


Sinds dit schooljaar heeft Tabijn de beschikking over een 3d printer. Tijd om er mee aan de slag ta gaan. In de laatste week voor het begon van het schooljaar heb ik mij in de software verdiept. Ik gebruik 123d desig als ontwerp software. De nieuwe skechtup is echter ook prima te gebruiken. Verder is de Cura software van de printer nodig om van het 3d ontwerp een printbaar bestand te maken. Cura regelt instellingen als stevigheid, laagdikte, naukeurigheid, snelheid etc.


3D printen moet voor mij meer zijn dan alleen maar  bestaande ontwerpen downloaden en printen. Dit is leuk om te zien maar als lesstof niet bijzonder. 

Ik ben dus begonnen met het aanleren van het programma 123D design aan mijn groep 6 en een aantal kinderen uit groep 7 en 8 ( één uur in de week terwijl mijn groep gym krijgt) .

Les één ging over de basisvaardigheden. Vormen tekenen en aanpassen. Daarna zijn de kinderen in hun zelfstandig werken tijd er mee aan de slag te gaan. De snelle rekenaars mogen vaak direct met de lesstof beginnen en als de les goed gingen mogen ze ontwerpen. Zelfs na de eerst uitleg zijn de resultaten van het ontwerp al verbazingwekkend. De beelddenkers gaan helemaal los. 


Nu moet ik nog uitleggen aan de kinderen dat de printer niet in de lucht kan printen. Alles moet vanaf de basisplaat worden opgebouwd. Een stoel is bijvoorbeeld lastig. Als de printer de vier poten heeft geprint ontstaan er problemen als de zitting in de lucht moet worden geprint. De cura software kan daarvoor een tijdelijke ondersteuning printen. Dit maakt  het uiteindelijke resultaat wel iets minder mooi.

Al met al hebben we nog weinig geprint van de kinderen. Dinsdag volgt les 2. De kinderen krijgen dan de opdracht om speeltoestellen voor het schoolplein te ontwerpen. Schaal 1 : 50. Ongeveer de schaal van een legoppetje. Wordt vervolgd.

Meester Harald | 01-01-1970 01:00 | Link | Comments (4) | 3D printer
fsdfd
fdf | 07-01-2015 07:09
3D printen moet voor mij meer zijn dan alleen maar bestaande ontwerpen downloaden en printen.
Replica Handbags UK | 11-10-2016 10:14
Nike is releasing the LeBron Soldier XI "Court General" as LeBron takes the stage in his seventh NBA Finals appearance.
Best Place to Buy Yeezy | 02-06-2017 09:02
3D printen moet voor mij meer zijn dan alleen maar bestaande ontwerpen downloaden en printen. Dit is leuk om te zien maar als lesstof niet bijzonder.
Cheap Ralph Lauren | 12-06-2017 09:29
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht


Deze weblog is powered by Argeweb
Menu
Reacties
» Cheap Ralph Lauren: 3D printen moet...
» Best Place to Buy Yeezy: Nike is releasi...
» Replica Handbags UK: 3D printen moet...
» fdf: fsdfd...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Login
E-mail
Wachtwoord
Actie
E-mailadres opslaan op deze computer
Geen gegevens opslaan op deze computer
wachtwoord vergeten
nieuwe gebruiker